Jäsensivuille kirjautuminen: TUNNUS SALASANA

Muutoksen tuulia

 

Hyvä maililainen, joskus elämä heittää kärrynpyörää ja hetkessä kaikki muuttuu. Olen törmännyt tähän muutaman kerran elämäni aikana, viimeksi nyt, alkuvuonna 2018. Tein päätöksen jäädä pois pitkäaikaisesta työstäni ja miettiä, mitä tulevalta haluan. Parin kuukauden päästä olin tehnyt uuden työsopimuksen aivan toisella alalla. Olen onnekas, sillä sain työn itselleni tärkeästä ja merkityksellisestä ammattiyhdistysliikkeestä.

Olen tehnyt matkatoimistotyötä aina valmistumisestani vuonna 1998 saakka. Olen nähnyt alan muutoksen, niin teknisen kuin henkisen. Olen työskennellyt yleisvirkailijana, ryhmävirkailijana, tuotantovastaavana ja project managerina. Työpaikkojani ovat olleet Matkapojat, Töölön Matkatoimisto, KohdematkatKaleva ja HRG.

Työvälineet ja järjestelmät ovat muuttuneet, tapa tehdä, johtaa ja seurata työtä mullistunut. Ihmiset, mirkut ja markut, kuitenkin ovat edelleen avarakatseisia ja vankkumattomia asiakaspalvelun ammattilaisia. Urani aikana olen saanut oppia valtavan määrän asioita. Järjestelmiä, asiakaspalvelua, asiakkuuksien hallintaa, budjetointia, pientä kristallipalloon vilkuilua, paineiden sietämistä, nopeaa reagointia, tiimityöskentelyä… Ja paljon muuta.

Kokonaan toinen luku on, mitä Maili, maililaiset ja ammattiliittomme AKT ovat opettaneet. Parasta antia ovat olleet yhteiset hetket kanssanne sekä työskentely Mailin hallituksen loistavien jäsenten kanssa. Luottamusmiestyöhön liittyvä koulutus on lisännyt tietämystäni niin yhteiskunnasta kuin työelämästä. Ne ovat sytyttäneet jatkuvan tiedonjanon ja halun vaikuttaa. Antamanne palaute on edesauttanut Mailin toiminnan kehittämistä, mutta myös opettanut paljon asioita itsestäni. Olen saanut tutustua lukuisiin hienoihin jäseniimme ja koen olevani etuoikeutettu, kun olen saanut kuulla teiltä työstänne ja ajatuksistanne.

Mailin kevätkokouksessa Suomenlinnassa keskustelin vielä useiden jäsenten kanssa siitä, että matkatoimistotyötä voi miettiä monelta kantilta. Mielestäni meidän jokaisen on hyvä muistaa, että kyseessä ei todellakaan ole ”vain” matkatoimistotyö. Matkamirkut ja –markut ovat mestareita hallitsemaan yllättäviä tilanteita, pitämään monia palloja yhtä aikaa ilmassa ja myös oppimaan uutta sekä sopeutumaan muutoksiin. Työssä olennaista on myös monien järjestelmien hallinta, ennakointi, ratkaisukeskeisyys, pitkäjänteisyys, kielitaito ja yleistieto. Kuka tuntee matkustuksen paremmin kuin matkatoimistovirkailija? Varsinaisia multitaskaajia, siis.

Noiden keskustelujen perusteella haluan muistuttaa teitä kaikkia oman itsenne ja työnne arvostamisesta. Muistakaa, kuinka taitavia moniosaajia olette. Kehukaa itseänne ja kollegaa, kannustakaa toisianne ja olkaa rohkeita. Muistakaa, että joukossa todellakin on voimaa!

Sydämeni pohjasta halua kiittää teitä kaikkia vuosien varrella saamastani luottamuksesta, opista ja monista mahtavista muistoista! Oikein ihanaa kevään jatkoa teille jokaiselle, hymyillään kun tavataan!

 

Anita Hellman

Mailin entinen puheenjohtaja