Jäsensivuille kirjautuminen: TUNNUS SALASANA

Työministeri Tuula Haatainen tapaaminen 9.9.2020 Maili ry. 

Maili ry:n puheenjohtaja Janne Arponen tapasi työministeri Tuula Haataisen 9.9.2020 yhdessä SLSY:n puheenjohtaja Jari Toivosen kanssa. Mukana tapaamisessa olivat ministerin erityisavustaja Timo Nevaranta ja teollisuusneuvos Jarkko Tonttila. 

Matkatoimistoalamme elää tällä hetkellä suuressa ahdingossa, useimmissa yrityksissä ovat käynnissä lomautukset ja ensimmäiset YT-neuvottelut myös irtisanomisten suhteen ovat alkaneet. Ministeritapaamisessa nousivat esille mm. nämä asiat:

*Suomen matkustusrajoitukset niiden lieventäminen eurooppalaiselle tasolle sekä alueellisten rajoitusten tarkempi kartoittaminen)
*matkatoimistoiden tilanteet sekä liikematka- että vapaa-ajanmatkustuksessa (myös laivamatkustus). Huoleksi nousi matkatoimistotyöntekijöiden  suuri määrä n. 90 % sekä lomatusten kääntyminen irtisanomisiksi
*työttömyyden uhka/uudelleen työllistyminen esim pitkään alalla työssä olleille. Myös TE-toimistoiden tuki ympäri Suomea, ei vaan pääkaupunkiseutu.
*matkailun tulevaisuus, miten ihmiset uskaltavat matkustaa, mitä varaavat tällä hetkellä.
*vastuullinen matkalu mm. testaus ja maskien käyttö
*TES:n työehtojen heikentämisen torppaaminen koronan varjolla - voimassaolevaa TES on noudatettava!

Tapaamisen aikana työministeri Haatainen kirjasi esittämämme asiat ylös ja kyseli aktiivisesti. Oli suuri kunnia päästä Mailin puolesta esittämään huolemme koko matkatoimistoväen puolesta. Kerrankin myös työntekijäpuolta kuunneltiin tarkalla korvalla!