AKT:n XVIII edustajakokous kokoontuu Tampereella 16.–18. 6.2022

3.6.2022

Edustajakokoukseen on alettu valmistautua jo viime syksystä alkaen. Itse asiassa jo aiemminkin, sillä sekä majoitus että kokoustilat on varattu jo vuosia sitten. Osastoista jäsenet ovat osallistuneet työryhmiin, jotka ovat työstäneet tavoiteohjelmia ja sääntömuutoksia.

Jokaisella osastolla, ja sen jäsenellä, on mahdollisuus vaikuttaa. Loppu vuonna osastoilta pyydettiin esityksiä edustajakokouksessa päätettäviin asioihin: säännöt ja ohjelmat. Keväällä osastoissa järjestettiin edustajakokousvaalit. Liiton sääntöjen mukaan jokaisella AKT:n osastolla on oikeus valita 1 edustaja aina alkavaa 150 jäsentä kohden. Edustajaperuste lasketaan 31.12.2021 jäsenmäärän mukaan, ja tuolloin osastoja oli 113 ja edustajia 299. Edustajakokousvaaleissa edustajia tuli valituksi 276 - 92 osastosta. Toukokuussa järjestettiin neljä aluekokousta, joissa osastojen edustajakokousedustajat esittivät ehdokkaansa tulevalle neljälle kaudelle liiton hallintoelimiin. Aluekokouksissa käytiin läpi myös edustajakokoustyöskentelyä.

Miksi jäi 23 edustajaa / 21 osastoa uupumaan, syitä on varmaan monia - osastojen aktiivit ovat vähentyneet, eläköityneet - osastot ovat niin pieniä, että toimintaa ei ole - edustajia ei ehditty määräaikaan ilmoittaa -  ei kiinnosta.

Pitäisi kiinnostaa ! Edustajakokous on kuitenkin liiton tärkein elin, jossa päätetään liiton säännöt ja tavoiteohjelmat sekä valitaan liitolle johto. Ja mikä tärkeintä, edustajakokouksessa valitaan henkilöt, jotka edustavat osastoja ja jäseniä hallituksessa ja valtuustossa - henkilöt, jotka edustavat juuri Sinua ! Edustajakokouksessa on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteen