Nuoret ja opiskelijat

Nuorisotoiminta

Nuoret ovat Mailille yhtä tärkeitä kuin kaikki muutkin jäsenet ja alalle tultaessa on hyvin tärkeää, että myös nuoret liittyvät ja kuuluvat oman alansa ammattiliittoon.

Ilman liittoa alalla ei olisi yleissitovaa työehtosopimusta eikä minimiehtoja, joita työnantajien tulee noudattaa. Tätä ei sovi unohtaa myöskään tulevaisuudessa, sillä järjestäytymisasteen on oltava korkea, jotta yleissitova työehtosopimus saadaan solmittua myös jatkossa.

Nuorisolle suunnatuista tapahtumista löydät lisätietoa AKT:n nuoren nettisivuilta.

AKT:n nuorisovaliokunta

Valiokuntia koskevan ohjesäännön mukaan nuorisovaliokunnan tehtävänä on:

• Suunnitella, ideoida ja kehittää liiton nuorisotoimintaa sekä tehdä näitä kysymyksiä koskevia esityksiä hallitukselle (Nuorisovaliokunnan ohjesääntö 11/2006)

Nuorisovaliokunta aloitti toimintansa kesän 2006 edustajakokouksen päätöksellä tammikuussa 2007. Valiokunnan toimikausi päättyy kesän 2022 edustajakokoukseen, joka silloin linjaa taas liiton seuraavien neljän vuoden toiminnan.

Nuorisovaliokunnan nimesi liittohallitus ja kokoonpanossa on huomioitu mahdollisimman kattavasti sekä liiton eri ammattialat että alueellinen kattavuus. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi valiokuntaan voi kuulua 10 jäsentä. Varajäseniä ei ole valittu. Useimmat nuorisovaliokunnan jäsenistä ovat myös oman ammattiosastonsa toimihenkilöitä (esim. nuorisovastaavia) ja siten ns. luonnollisia toimijoita liiton valiokunnassa.

Mailia AKT:n nuorisovaliokunnassa 2018-2022 edustaa Heli Koivurinne.


Opiskelijat

Opiskelijajäsenyys on opiskeluajan ilmaista! Opiskelijajäsenenä käytössäsi ovat kaikki liiton jäsenedut maksutonta oikeusapua ja ansiosidonnaista työttömyysturvaa lukuun ottamatta.
Pääset jo etukäteen tutustumaan tulevaan alaasi, sen työntekijöihin ja työnantajiin (esim. tapahtumat, lehti ja netti).

Jos opiskelet matkailualaa, niin liity jäseneksi heti! Liity tästä

Liity myös parhaaseen amisporukkaan eli SAKKI ry:n jäseneksi veloituksetta! SAKKIlta saat virallisen opiskelijakortin. Lisätietoja SAKKIsta ja jäsenehdoista löydät www.sakkiry.fi

Tutustu myöskin työelämän yleisiin pelisääntöihin.

Opiskeluista matkatoimistoalalle työelämään siirtyessäsi, sinun tarvitsee aktivoida jäsenyytesi opiskelujen päätyttyä lähettämällä uusi liittymislomake päivitettyine tietoineen liittoon. 

Kun siirryt työelämään, jäsenmaksu on vain 1,8% bruttopalkasta ja vähennyskelpoinen verotuksessa.