Jäsensivuille kirjautuminen: TUNNUS SALASANA

Nuoret ja opiskelijat

Nuorisotoiminta

Nuoret ovat Mailille yhtä tärkeitä kuin kaikki muutkin jäsenet ja alalle tultaessa on hyvin tärkeää, että myös nuoret liittyvät ja kuuluvat ammattiliittoon.

Ilman liittoa alalla ei olisi yleissitovaa työehtosopimusta eikä minimiehtoja, joita työnantajien tulee noudattaa. Tätä ei sovi unohtaa myöskään tulevaisuudessa, sillä järjestäytymisasteen on oltava korkea, jotta yleissitova työehtosopimus saadaan solmittua myös jatkossa.

Nuorille järjestetään omia nuoria kiinnostavia tapahtumia niin Mailin kuin myös AKT:n puolesta. 

Mailin ja AKT:n nuorisotapahtumista ja niihin ilmoittautumisesta tiedotetaan tarkemmin Mailin jäsensivuilla sekä AKT-lehdessä. 

Nuorisotoiminnasta ja tapahtumista saa lisätietoja myös Mailin nuorisovastaavalta

AKT:n nuorisovaliokunta
  

Valiokuntia koskevan ohjesäännön mukaan nuorisovaliokunnan tehtävänä on:

• Suunnitella, ideoida ja kehittää liiton nuorisotoimintaa sekä tehdä näitä kysymyksiä koskevia esityksiä hallitukselle (Nuorisovaliokunnan ohjesääntö 11/2006)

Nuorisovaliokunta aloitti toimintansa kesän 2006 edustajakokouksen päätöksellä tammikuussa 2007. Valiokunnan toimikausi päättyy kesän 2022 edustajakokoukseen, joka silloin linjaa taas liiton seuraavien neljän vuoden toiminnan.

Nuorisovaliokunnan nimesi liittohallitus ja kokoonpanossa on huomioitu mahdollisimman kattavasti sekä liiton eri ammattialat että alueellinen kattavuus. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi valiokuntaan voi kuulua 10 jäsentä. Varajäseniä ei ole valittu. Useimmat nuorisovaliokunnan jäsenistä ovat myös oman ammattiosastonsa toimihenkilöitä (esim. nuorisovastaavia) ja siten ns. luonnollisia toimijoita liiton valiokunnassa.

  
AKT:n nuorisovaliokunta:
  
Timi Huusari pj, Helsinki puh. 044 543 7823
Juha Virtanen, varapj, Rovaniemi
Heli Koivurinne, Helsinki  
Heikki Hirvijärvi, Jyväskylä
Johanna Honkaranta, Pori
Miko Hotti, Turku
Toni Jaakkola, Kotka
Mario Kauppinen, Lahti
Taneli Kulmala, Helsinki
Risto Mamia, Helsinki
Mikko Markkanen, Vaasa
Samuli Nykyri, Oulu
Timo Savolainen, Joensuu 
 

Opiskelijat
  
Opiskelijajäsenyys on opiskeluajan ilmaista! Opiskelijajäsenenä käytössäsi ovat kaikki liiton jäsenedut maksutonta oikeusapua ja ansiosidonnaista työttömyysturvaa lukuun ottamatta.

Jos opiskelet matkailualaa, niin tilaa liittymislomake siis heti!

Tutustu myöskin työelämän yleisiin pelisääntöihin.

Opiskeluista matkatoimistoalalle työelämään siirtyessäsi, sinun tarvitsee aktivoida jäsenyytesi opiskelujen päätyttyä lähettämällä uusi liittymislomake päivitettyine tietoineen liittoon. 

Kun siirryt työelämään, jäsenmaksu on vain 1,8% bruttopalkasta ja vähennyskelpoinen verotuksessa. 
 
Lisätietoja liittymisestä voit tiedustella Mailin jäsenvastaavalta tai Mailin palkkasihteeriltä Katri Höökiltä.

Tervetuloa Mailiin!